Utopisch beeld van Jelle.

Ik ben nu bezig met een opdracht die draait om een utopisch beeld te maken dat iets met de stad Rotterdam te maken heeft.
De meeste mensen richten zich op een utopische manier van leven in een stad maar ik richt mij op hoe mensen zich utopisch kunnen verplaatsen in de stad.
Omdat het een kunstwerk moet worden, kan ik helemaal mijn eigen gang gaan en mijn fantasie erop los laten.
 
Ik ben nu een auto aan het ontwerpen/maken die voor 1 persoon geschikt is, grotendeels van doorzichtig plastic dus heel erg overzichtelijk en heel erg licht.  Het is een utopische manier van bewegen in de stad omdat een 1 persoonsauto natuurlijk veel kleiner is als een gewone auto,  dus er zijn minder parkeerplekken nodig en er zullen veel minder files zijn. Ook zijn deze auto’s veel beter voor het milieu.
Ik ben nu met de binnenkant van de auto bezig en morgen  zijn de wielen en het stuur aan de beurt. Als dit allemaal af is maak ik er een plastic bol omheen.

Jelle Smit, uw kunstenaar. 
PS. de andere foto’s staan in de fotogalerij.

Dick en Jorry Smit

Wij wonen op ons schip "de Griet". Door mijn hobby "fotograferen" laat ik iedereen door middel van foto's zien wat er gebeurt. Het briefadres is: Houttuinen 29, 3311 CE Dordrecht. De ligplaats van ons schip is: KDR&ZV - jachthaven, box 7, Houttuinen 29, 3311 CE Dordrecht.

Geef een reactie