Bezoek weekend van 1 november 2008

 pb020120_2

Het weekend van 1 november 2008 was het weer zo ver. We vertrokken op vrijdagmiddag naar Terherne in Friesland, waar Hans zijn boerderij heeft staan. Jammer genoeg moest Sjaak achterblijven in het ziekenhuis in Rotterdam, maar wij hopen dat hij de volgende keer weer mee gaat. Hans en Henk waren vooruit gegaan om de boodschappen te doen in Joure. Johan,Egbert en Dick zijn rond 2 uur in de middag vertrokken en om 5 uur zaten wij aan de borrel in Terherne.pb010025_2

 

Omdat wij op vrijdag altijd uit gaan eten, moesten wij een ander restaurant kiezen omdat Gerrit was gesloten. Er werd gekozen voor Huys Ter Laek in Terherne. Het diner dat wij hadden gekozen was uitstekend en zoals gewoonlijk werd het afgesloten met een Irish koffie en voor Johan een Friese koffie, met natuurlijk ook een hoeveelheid friese alcohol. Wij mpb010045oeten zeggen dat de bediening in dit restaurant van zeer grote klasse was en daar hoort natuurlijk ook een foto bij.

Daarna zijn we terug gelopen naar de boerderij van Hans en hebben de rest van de tijd nog over het leven gehad met daarbij natuurlijk nog een drankje voordat wij de oortjes op de kussen hadden neergelegd. Op zaterdag hadden wij bij de firma Heerlien in Hoogezand een afspraak om naar de boot van Dick te gaan kijken. Hier wordt het schip ingetimmerd en de rest van de groep wilde dit graag zien.pb240082

 

Op de terugweg zijn we via Akkrum naar Terherne gereden en in Akkrum hebben we nog boodschappen gedaan en in de stamkroeg van de gebroeders Anker hebben we koffie met gebak gegeten en in de middag waren we terug in Terherne. Na ons slaapuurtje, dat krijg je als je wat ouder wordt, heeft Hans een verschrikkelijk goed diner gemaakt voor ons allen en zo als altijd werd het weer een gezellige avond met eten en drinken en vele goede gesprekken pb010032over de maatschappij waarin wij leven. En we hebben tussendoor ook nog even een afzakkertje gehaald in het restaurant, de gebruikelijke Irisch of Friese koffie en Egbert een Cappucino. Terug in de boerderij de gebruikelijke praat over alles en het werd uiteindelijk half drie.

 

 

 Zondag was de afwas van de vorige avond aan de beurt, maar dat was met z’n allen zo aan kant en werd er begonnen met het aftuigen van de boot van Hans. Zijn boot moest naar de winterberging.  Dus de zeilen eraf en opbergen in de schuur en natuurlijk ook de mast naar beneden. Hierna zijn we de boot weg gaan brengen naar de werf maar eerst zijn we nog even naar het Sneekermeer gevaren voordat we gingen aanleggen bij de jachtwerf.pb020108

Na al deze werkzaamheden hebben we de tassen weer ingepakt en de slaapzakken opgerold en zijn we richting Drechtsteden vertrokken. En nu maar weer wachten op het volgende weekend.

 

Dick en Jorry Smit

Wij wonen op ons schip "de Griet". Door mijn hobby "fotograferen" laat ik iedereen door middel van foto's zien wat er gebeurt. Het briefadres is: Houttuinen 29, 3311 CE Dordrecht. De ligplaats van ons schip is: KDR&ZV - jachthaven, box 7, Houttuinen 29, 3311 CE Dordrecht.

Deze post heeft een reactie

  1. Henk

    Hoi zakkie,
    mooie fotoos van Lisa en Dubai,alleen jammer dat ik Lisa niet kon uitvergroten.
    tot woensdag bij Sjaak
    groet Henk.

Geef een reactie