De reis van Woudbloem naar Hoogezand op 16 oktober 2008

bericht1_2Ik ben om 5 uur ’s ochtends uit Dordrecht weggereden om op tijd in Woudbloem te zijn. De vrachtwagen zou tussen 8.30 en 9.00 uur aankomen in Woudbloem. Om een indruk te geven van het vervoer van ons schip heb ik een reportage geplaatst. Ik moet zeggen het was een hele onderneming om de boot op de dieplader te krijgen. Dit heeft toch enkele uren geduurd.

Maar uiteindelijk stond hij erop en met een doorrijhoogte van 5 meter werd het toch een probleem om naar Hoogezand te rijden. Want we moesten helemaal omrijden om niet onder de rijksweg door te rijden, maar we moesten over een smalle viaduct over de rijksweg heen.

De breedte van het schip, namelijk 4,90 meter, zorgde ervoor dat de tegenliggers op de wegen allemaal aan de kant moesten. bericht2Dit kun je op de fotoreportage goed zien.

 

 

Maar uiteindelijk zijn we in Hoogezand aangekomen en was het nu de kunst om het schip in de loods van de timmerman te krijgen, want we hadden tussen de wand en het andere schip maar een speling van 10 cm. Dit is door de uitstekende chauffeur en zijn begeleider uitstekend gelukt (echte kunstenaars).

 Tegen 15.00 uur stond ons schip op bokken bij de timmerman en ik heb afgesproken dat we volgende week langskomen, want Jorry kon er dit keer niet bij zijn.

bericht_3

Dick en Jorry Smit

Wij wonen op ons schip "de Griet". Door mijn hobby "fotograferen" laat ik iedereen door middel van foto's zien wat er gebeurt. Het briefadres is: Houttuinen 29, 3311 CE Dordrecht. De ligplaats van ons schip is: KDR&ZV - jachthaven, box 7, Houttuinen 29, 3311 CE Dordrecht.

Geef een reactie