Weekend van 23/24/25 mei 2008

Op vrijdagmiddag ben ik naar Hans gegaan met mijn spullen en zijn we richting de school van Egbert gegaan om daar Egbert op te pikken. Vandaar uit zijn we naar Noordeloos gereden, want daar stond Henk en dan zou ik met Henk naar Terherne in Friesland rijden. Daar heeft Hans zijn boerderij langs het water.

Nadat we in Joure boodschappen hebben gedaan, zijn we doorgereden naar Terherne en zijn we onder het genot van drankjes en hapjes in de tuin neergestreken. Hans heeft ondertussen een tafel beproken in het restaurant en daar zijn we om half acht naar toe gegaan en hebben daar heerlijk gegeten met als toetje een heerlijke Irish coffee, die in eerste instantie te weinig whisky bevatte en deze hebben we teruggegeven, waarna we wel een Irish coffee kregen met de juiste hoeveelheid whisky. Om 12 uur zijn we naar bed gegaan omdat we de volgende dag vroeg op moesten staan, want ik had een afspraak gemaakt bij de scheepswerf in Woudbloem.

Zaterdag zijn we om kwart voor tien in de wagen van Henk naar Woudbloem gereden en Jan Aslander stond al op ons te wachten en hebben we daar eerst koffie gedronken, waarna we de boot en alle onderdelen hebben bekeken.  Ze vonden het allemaal een prachtig schip en hadden niet gedacht dat het zo’n groot schip was. Jan heeft uitgelegd hoe dit schip wordt gebouwd en wat er allemaal nog moet worden gedaan om het te water te laten en dat wordt wel maart 2009.

Om een uur zijn we weer vertrokken uit Woudbloem en naar Terherne terug gereden. Toen we terug waren zijn Hans en Egbert met de zeilboot van Hans gaan varen op het Sneekermeer en hebben Henk en ondergetekende zich teruggetrokken om een heerlijk tukkie te doen, Henk in de zon in de tuin en ik lekker in mijn mandje.

Na terugkomst van Egbert en Hans zijn we voorbereidingen gaan treffen voor de barbeque.  En zoals je op de foto’s ziet was het weer een geslaagde barbeque. Henk is niet zo’n liefhebber van vis, zodat ik voor hem een aantal gehaktballen had klaargemaakt. Hans was zeer trots op zijn rozen in de tuin zodat ik ook maar een foto van een roos heb gemaakt. Daarna zijn we in het restaurant nog een afzakkertje gaan halen na terugkomst hebben we nog enige tijd over het leven gepraat en zijn rond enen naar bed gegaan.  

Op zondag hebben we uitgeslapen en de rommel van de barbeque opgeruimd en afgewassen.

Om ongeveer 12 uur zijn we met Henk weer naar huis gereden. Dit was weer een gezellig weekend met de vrienden van de duikclub.

 

Dick en Jorry Smit

Wij wonen op ons schip "de Griet". Door mijn hobby "fotograferen" laat ik iedereen door middel van foto's zien wat er gebeurt. Het briefadres is: Houttuinen 29, 3311 CE Dordrecht. De ligplaats van ons schip is: KDR&ZV - jachthaven, box 7, Houttuinen 29, 3311 CE Dordrecht.

Geef een reactie